Team De Zilvermeeuw
Team De Zilvermeeuw (Foto: aangeleverd)

De Zilvermeeuw in vogelvlucht naar voldoende

WIERINGERWERF - Na twee jaar keihard werken was dinsdag 23 maart j.l. het moment daar: de Onderwijsinspectie waardeerde de jenaplanschool uit Wieringerwerf met een voldoende. Na een uitgebreid onderzoek naar de onderwijskwaliteit ontving het team van De Zilvermeeuw vanmiddag deze bekroning op het werk.

Team zette schouders eronder

In januari 2019 beoordeelden de Inspecteurs van het Onderwijs de basisschool als ‘zeer zwak’. Het team besloot om de schouders eronder te zetten en de kwaliteit van het onderwijs op een hoger niveau te brengen.

Succes

Met succes! Door een duidelijke structuur aan te brengen, goede instructies en ruimte voor ontdekken en verwonderen, zowel binnen als buiten de school, is De Zilvermeeuw uitgegroeid tot een school met een rijk aanbod. In de eindbeoordeling gaven de inspecteurs aan dat zij een bevlogen en enthousiast team zien met een stevige basis in kennis en kunde over het onderwijs. Een prachtig compliment.

Extra energie

Na een klein feestje om dit mooie resultaat te vieren vervolgt het team van De Zilvermeeuw met extra energie het schooljaar. Het team van De Zilvermeeuw is nog niet klaar met het doorontwikkelen van het onderwijs. Dit doen zij samen met de belangrijkste betrokkenen bij de school: de kinderen!