Wat als kraamcadeau begonnen is, is tot ware verzameling uitgegroeid.
Wat als kraamcadeau begonnen is, is tot ware verzameling uitgegroeid. (Foto: aangeleverd)

Opbrengst schuurverkoop voor goede doel

WIERINGERWERF - Anneke Roza toont op de eerste zaterdagen van de maanden mei tot en met september haar verzameling van antroposofische poppen aan de bewonderaars. Wat als een kraamcadeau begonnen is, is tot een ware verzameling uitgegroeid.

De diverse afbeeldingen van sinterklaas tot de kerststal en seizoenpoppen van lente naar de winter heeft Anneke opgesteld in een mooie ruimte in de boerderij. Alle afbeeldingen zijn met de hand gemaakt en met zo'n precisie dat het bijna machinaal lijkt. Het fijne naaldwerk is een lust voor het oog. Vachtjes van onder andere de schapen maakt Anneke ook helemaal zelf, haren en oogjes het lijkt net echt. De materialen zijn met liefde uitgezocht en is puur natuur. Katoen, wol en zijde zijn de hoofdingrediënten en dit wordt aangevuld met ander natuurlijk materiaal.

Beurzen

De bij-artikelen zoals mini stoeltjes, tafeltjes en dergelijke zoekt ze op beurzen bij elkaar zodat de taferelen tot een geheel gemaakt kunnen worden. Er zijn voor elke leeftijd antroposofische poppen.

Naast de verzameling poppen houdt Anneke ook een schuurverkoop. De opbrengst gaat naar een goed doel. Er staan diverse spullen die een tweede leven vragen; serviesgoed, stoelen, pannen et cetera. Ook kunnen belangstellenden tijdens het wachten de prachtige tuin bekijken. Centraal staat de enorme grote vijver. Dit alles is te zien tijdens de openingsuren op zaterdag 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 aug, en 4 september van 13.00 uur tot 17.00 uur aan de Oom Keesweg 22 Wieringerwerf. Entree is gratis en er is voldoende parkeerruimte. Wie langs wil komen dient wel een afspraak te maken. Voor meer informatie: Anneke Roza tel. 06-47019964.