Deelnemen aan een rouwgroep werkt helend.
Deelnemen aan een rouwgroep werkt helend. (Foto: aangeleverd )

Start rouwgroep Hulp bij Rouw

Gerda en Marloes volgen hun passie als uitvaartverzorgsters, met hart, gevoel en handen, in het begeleiden van families voor en na het overlijden van hun dierbare. Marloes biedt nu ook, samen met Mirjan de Jong – Kolthof: Praktijk SIL, de mogelijkheid om na een overlijden deel te nemen aan een rouwgroep.

Iedereen krijgt op een bepaald moment met verlies van een dierbare te maken. Net als geboorte, hoort ook de dood bij het leven, met verlies, gemis en rouw als gevolg. In een rouwproces kun je je ontzettend eenzaam voelen of klachten als slaapproblemen, piekeren, futloosheid, moeite met communiceren en onzekerheid ervaren.


Hulp bij Rouw kan hierin steunend zijn. Herkenning, erkenning en steun zijn belangrijk en waardevol. Vaak heb je maar aan een half woord genoeg. Hoe fijn is het als je deze ervaringen onder begeleiding van een rouwtherapeut kunt delen met mensen die in dezelfde situatie zitten. Het deelnemen aan een rouwgroep (4 tot 6 deelnemers) kan je helpen om de draad weer op te pakken en Hulp bij Rouw helpt je leren luisteren naar jezelf.


In een nieuw op te richten groep willen Mirjan en Marloes je helpen om stil te staan bij jouw verhaal, ervaringen, gedachten en gevoelens. Je krijgt over- en inzicht in je eigen rouwproces. Daarnaast leer je om met je verdriet om te gaan en kijken we naar wat helpende troost en steun is voor jou.


Start van de bijeenkomst is dinsdag 18 mei 2021 van 19.00 tot 20.30 uur (wanneer de maatregelen het toelaten) in het prachtige pand van Yogavisie: Spanbroekerweg 161 in Spanbroek. De in totaal acht bijeenkomsten kosten u eenmalig € 150,00 vooraf of € 20,00 per bijeenkomst. Wellicht wordt er een gedeelte door uw zorgverzekering vergoed, dit kunnen wij samen met u nakijken.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


Mirjan de Jong-Kolthof (gecertificeerde verlies- en rouwtherapeut)

Mobiel: 06-15516548.

email: mirjan@praktijksil.nl.

www.praktijksil.nl.


Of Marloes Bekema (rouw en verliesconsulent). Mobiel: 06-20326032.

email: info@bekema-rouwbegeleiding.nl.

www.bekema-rouwbegeleiding.nl.