Ook mevrouw van Hoesel-Tijsen uit Den Oever werd onderscheiden.
Ook mevrouw van Hoesel-Tijsen uit Den Oever werd onderscheiden. (Foto: hollands kroon.nl)

Lintjes in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON - Zeven inwoners van de gemeente Hollands Kroon kregen maandag 26 april bij de Algemene Gelegenheid (ofwel de Lintjesregen) een Koninklijke Onderscheiding. Tevens werden vier jeugdlintjes uitgereikt. Dit geschiedde voor de tweede keer.

(Lid in de Orde van Oranje-Nassau): de heer en mevrouw Swart-Schneider uit Wieringerwaard, de heer Langedijk uit Winkel, mevrouw Jonas-Smit uit Westerland, mevrouw Van Hoesel-Tijsen uit Den Oever, mevrouw Wit-Smal uit 't Veld en de heer Schaafsma uit Nieuwe Niedorp. Vanwege de coronamaatregelen had de uitreiking dit jaar een ander karakter. Burgemeester Rian van Dam ontving de gedecoreerden in gereserveerde tijdsblokken in een aangepaste setting op het gemeentehuis. De Lintjesregen was voor de familie, vrienden en andere geïnteresseerden te volgen via een livestream.

Uitreiking jeugdlintjes

Dit jaar vond ook voor de tweede keer de uitreiking van de jeugdlintjes plaats aan jonge inwoners van Hollands Kroon: Bram Breuer (12), Jens Bloemen (19), Justin de Weert (18) en Shanya van Soest (18). Het jeugdlintje is bedoeld voor jongeren die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor onze samenleving. Hollands Kroon is trots op haar jeugd en hun bijzondere prestaties en waardeert hun belangeloze inzet en vrijwilligerswerk. De vier jongeren werden op 26 april door burgemeester Rian van Dam telefonisch op de hoogte gesteld.

De uitreiking van de jeugdlintjes was op 28 april en was via een livestream te volgen. Locoburgemeester Mary van Gent reikte de lintjes uit.



De heer Langedijk.
Burgemeester Rian van Dam belt met de vier genomineerden voor de jeugdlintjes.