Roxane van Iperen.
Roxane van Iperen. (Foto: Klaas Hendrik Stump)

'Tweestrijd' thema 86ste Boekenweek

SCHAGEN - Nu de boekhandels weer open zijn is de Boekenweek gepland van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni. Het Boekenweekgeschenk is geschreven door Hanna Bervoets en het Boekenweekessay door Roxane van Iperen. Boekhandel Plukker maakt er een groots feest van, ondanks de beperkingen.

Er is een prachtig assortiment nieuwe titels en de boekverkopers van Plukker adviseren persoonlijk. Plukkerbonnen van 50 euro zijn te winnen met de "Plukkerboekenquiz," te verkrijgen in de boekhandel of per mail via: info@boekhandelplukker.nl. Lezers met de mooiste boekentip krijgen een boek cadeau.


De 86ste Boekenweek heeft als thema Tweestrijd. Innerlijk conflict, verscheurdheid ligt aan de basis van de menselijke natuur. Het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand en in de literatuur, in boeken, krijgt die tweestrijd bij uitstek vorm.

Het vrij reizen met het Boekenweekgeschenk kan geen doorgang vinden maar met een code in het geschenk van dit jaar kunnen de laatste twintig Boekenweekgeschenken gratis worden gedownload. Hannah Bervoets schreef met Wat wij zagen een verhaal over wie of wat ons wereldbeeld bepaalt. Roxane van Iperen (bekend van ’t Hooge nest en de 4 mei lezing) schreef met het essay De genocidefax het relaas van een man die machteloos moet toezien hoe een van de wreedste conflicten van de 20e eeuw zich voor zijn ogen ontvouwt. Daarbij houdt ze ook de lezer een spiegel voor. Jan Brokken opent op vrijdagavond 28 mei de Boekenweek bij Plukker in beperkte kring. Margreet Plukker: "Wij voelden ons de afgelopen periode gesteund door onze klanten die ons hebben laten voelen hoezeer zij onze aanwezigheid in Schagen op prijs stellen. Mede daarom gaan wij vol energie en goede moed de verplaatste Boekenweek in en zijn wij blij dat wij onze klanten weer persoonlijk mogen adviseren.”

Het boekenweekgeschenk is gratis bij aankoop boek vanaf 15 euro, essay 3,75. Plukkerboekenquiz te verkrijgen in de boekhandel of aanvragen via mail.