Annemieke Blom van Heel Natuurlijk.
Annemieke Blom van Heel Natuurlijk. (AP Fotografie)

‘Slapen is zó belangrijk voor je herstel’

VAN EWIJCKSLUIS – “Goed slapen is heel belangrijk, want tijdens het slapen gebeurt er van alles met je lichaam. Ik vind dat altijd weer fascinerend en daarom heb ik me erin verdiept. Naar mijn idee is een goede nachtrust de spiegel van de dag.”

Goede nachtrust is spiegel van de dag

Annemieke Blom heeft zich met haar praktijk voor natuurgeneeswijzen Heel Natuurlijk in Van Ewijcksluis onder meer gespecialiseerd in slaaptherapie.

Essentieel

“In deze coronatijden is goed slapen enorm actueel, want de huidige situatie brengt nu eenmaal meer angst en stress met zich mee. En hoe langer je niet goed slaapt, hoe erger het wordt. Het nestelt zich in je gedachtenpatroon, want als je al naar bed gaat met de overtuiging dat je toch niet kunt slapen, weet je zeker dat het niet lukt. Het gaat je leven steeds meer beheersen. Hoe fijn is het dan als iemand je uitgebreid bij de hand neemt en je de handvatten aanreikt om het tij te keren?” Want dat het wérkt, dat weet de natuurgeneeskundige al langer dan vandaag. ”Goed slapen is essentieel en daarom heb ik de coronaperiode waarin mijn praktijk gesloten was, benut om een slaaptherapie te ontwikkelen die ik online aanbied.”

Nadat Annemieke Blom in ’92 haar diploma voetreflextherapeut op zak had, opende ze haar praktijk in Van Ewijcksluis. “De voeten vormen een plattegrond voor het hele orgaanstelsel en daaruit is veel af te lezen. Deze therapie zorgt onder andere voor een betere doorstroming in het lichaam.” Om zo divers en compleet mogelijk te zijn bekwaamde Annemieke zich tevens in de voedingsleer, de NEI-therapie en het zogenaamde Acces Bars.

Compleet herstel

“Met NEI zijn energetische blokkades waar je tegenaan loopt heel goed op te lossen en Acces Bars is een heel mooie manier om ‘een bezem door je hoofd heen te halen’. Malende gedachten kunnen ervoor zorgen dat je bepaalde overtuigingen opbouwt in je leven, waardoor je niet meer open staat en belemmeringen ondervindt.”

Annemieke Blom is met Heel Natuurlijk lid van een beroepsvereniging, wat maakt dat zij zich continu bijschoolt. Op haar website schrijft ze: “Voor mij is de holistische benadering van de mens en zijn ziektebeeld heel belangrijk. In mijn manier van werken bekijk ik niet alleen jouw klacht, maar is jouw verhaal als mens voor mij net zo belangrijk. Ik luister in alle rust naar wat jij en je lichaam nu daadwerkelijk te vertellen hebben. Zo voel je je gehoord en begrepen. Samen werken we aan een compleet herstel.”

Tips

Ook schrijft ze blogs en geeft ze tips: zie www.annemiekeblom.nl