Met al weken mooi weer in the pocket verheugde de organisatie - Carin Muileboom, Ilja Korf, Karen Duin en Rianne Groen - zich op een gezellige, zonnige avond....
Met al weken mooi weer in the pocket verheugde de organisatie - Carin Muileboom, Ilja Korf, Karen Duin en Rianne Groen - zich op een gezellige, zonnige avond.... (Foto: aangeleverd)

Happen & Stappen Waarland: nat en bar gezellig

WAARLAND - De eerste editie van Happen & Stappen Waarland op vrijdag 18 juni kan de geschiedenisboeken in als een spraakmakende. ‘Gewoon’ weer iets leuks ondernemen in het dorp, werd een enorme belevenis.

'Een onvergetelijke eerste editie'

Met al weken mooi weer in the pocket verheugde de organisatie - Carin Muileboom, Ilja Korf, Karen Duin en Rianne Groen - zich op een gezellige, zonnige avond, maar helaas zag het ernaar uit dat het weerbeeld juist op de Happen & Stappen-dag zou veranderen. Al dagen werden alle weerapps gecheckt, in de hoop op een gunstig scenario tussen 17.00 en 20.00 uur. Uiteindelijk gaf raadpleging van een van de lokale agrarische weerexperts de doorslag: het zou nét goed gaan. En dus gingen iets na vijven, na een broodje kroket, de eerste van 129 wandelaars van start vanaf De Boereplaats. De meesten op stevige wandelschoenen, een enkeling op klompen of slippers…

Okselhoog gras

Toen brak het noodweer los. Er was haast geen doorkomen aan, maar wie dat toch gelukt was, kon op de Westkade in een busje springen om vervolgens bij De Pub te worden gedropt, waar hap nummer twee - een sateetje - werd geserveerd. Anderen lieten zich onderweg oppikken om thuis droog goed aan te trekken en daarna aan te sluiten bij De Pub of Bij Van Huizen, waar tot slot pulled pork of kip-pesto salade op het menu stond. Van wandelen is niet veel meer gekomen. Voor zover bekend hebben slechts twee deelnemers de complete route van 8,5 km afgelegd, wordt er al dagen gedregd naar een afgewaaide bril in een sloot. Bekijk voor een sfeerimpressie de foto's en filmpjes op de Facebookpagina ‘Happen & Stappen Waarland'.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding