Reuzenberenklauw.
Reuzenberenklauw. (Foto: aangeleverd)

Bermen en sloten

HOLLANDS KROON - Het is de bedoeling dat alle bermen begin augustus gemaaid zijn. De slootkanten moeten voor half oktober gemaaid zijn. In Hollands Kroon is er de zorg voor veel wegbermen en sloten. Deze worden onderhouden door aannemerscombinatie Vermaire en KZ. 

Begin mei was de start van een veiligheidsronde. Hierbij werden langs de wegen de zichthoeken en kruisingen uitgemaaid. Langs de hoofdwegen werd daarbij een strook van ongeveer twee meter langs de weg gemaaid. Deze maand volgt een hele maaironde waarbij alle bermen worden gemaaid. Een groot deel van het vrijgekomen maaisel wordt afgevoerd. Deze hele maaironde is er weer in september.

Elk jaar vindt het onderhoud aan sloten en greppels plaats in het najaar. Daarmee houdt de gemeente zich aan de eisen van het Hoogheemraadschap om voor 15 oktober de watergangen schoon op te leveren. Sommige planten die in de openbare ruimte groeien zoals Reuzenberenklauw, Japanse Duizendknoop en sommige distelsoorten, zorgen voor overlast. Deze worden zo snel mogelijk verwijderd. Wie deze soorten tegenkomt kan dit melden via https://www.hollandskroon.nl/inwoners/openbare-ruimte/fiximelding-schade-of-overlast