Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Cees Blokdijk

Topslager Cees Blokdijk uit 't Veld is zaterdag 21 augustus op 64-jarige leeftijd overleden. Een gemis voor velen, want zijn slagerij aan de Nieuwstraat in Medemblik werd niet alleen door Medemblikkers bezocht, maar ook door mensen uit de wijde omgeving. 

Prijzen

Wie van vlees houdt, weet dat Keurslager Cees Blokdijk altijd een heerlijk stuk vlees in de vitrine heeft liggen. Ruim dertig jaar lang weten de mensen de winkel in Medemblik te vinden. Hij won diverse prijzen met zijn heerlijke producten, onder meer goud voor zijn grillworst en vega-lasagne.

Passie

 In zijn producten legde hij zijn passie voor het vlees; kwaliteit en smaak. Hij streefde naar perfectie.

Cees is in 1957 geboren in Tuitjenhorn. Zijn vader was veerijder en nam de jonge Cees regelmatig mee, daardoor maakt hij al vroeg kennis met dieren en het slachten fascineerde hem. Hij volgde een slagersopleiding. Het duurde tot 1988 dat hij als zelfstandig ondernemer een eigen slagerij begon in de Nieuwstraat in Medemblik.

Paasvee

Maar de vleeswereld is breed. Hij stond onder meer graag op de jaarlijkse Paasvee in Schagen. Elk jaar was hij aanwezig met zijn dikbillen en won een aantal prijzen met zijn dieren, zelfs op nationaal niveau. Door het winnen van zo'n prijs, kon de kwaliteitsslager zijn klanten laten zien dat hij aan hen het beste te bieden had.


Cees was al enige tijd ziek. Hij was een markante man, waar men niet snel omheen kon. Een graag geziene gast waar hij ook maar kwam, vooral omdat hij vol passie kon vertellen over onder meer zijn werk en dat goed kon overbrengen op mensen. Een man die zeker enorm gemist gaat worden.

Afbeelding