Gratis energiescans voor inwoners uit Hollands Kroon

HOLLANDS KROON - "Energie besparen is altijd winst. Voor u, voor uw portemonnee en voor het milieu. En met onze gratis energiescan weet u precies hoe u dat het beste kunt aanpakken. Meld u aan voor een gratis scan en begin met besparen!", zo meldt een woordvoerder namens de gemeente.

"Verduurzamen gaat niet vanzelf. Daarom zorgen we als gemeente dat iedereen goed advies kan krijgen: over de techniek, maar ook over de kosten. En we vertellen hoe snel u de investering terugverdient. Ons advies: begin met de quick wins. Dat zijn maatregelen die makkelijk uit te voeren zijn en meteen veel effect hebben. Kijk daarna naar grotere maatregelen. Zo brengt u stap voor stap uw energieverbruik naar beneden. Dankzij een mooie subsidie kunnen we 2.000 energiescans uitdelen. 1.000 voor huurders en 1.000 voor woningeigenaren. Als u zich opgeeft, komt een energieadviseur langs om samen uw woning te bekijken. Dat levert u veel kennis op: waar kunt u winst halen en hoe pakt u het aan. Woont u in een huurwoning? Dan geeft de adviseur u slimme en praktische bespaartips. Met minimale inzet bespaart u al snel op uw energierekening. Woont u in een koopwoning? Dan ontvangt u advies op maat. De adviseur zet alle besparingsmaatregelen op een rij in een persoonlijk woningverbeterplan. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met de verduurzaming van uw woning."

Zie: https://duurzaam.hollandskroon.nl/duurzaam/energiescan/ voor aanmelding gratis energiescan. De actie loopt van september tot en met maart 2022.