Halloweenmarkt in Hippo voor 33e keer.
Halloweenmarkt in Hippo voor 33e keer. (Foto: aangeleverd)

Heb het lef om te griezelen op de Halloween markt Hippolytushoef!

HIPPOLYTUSHOEF – De Halloweenmarkt op vrijdag 29 oktober belooft gezelliger, griezeliger en drukker te worden dan ooit. Met optredens van mysterieuze wezens zoals zangers en dansers, pompoenworkshop, snotheks en een spooksteeg viert de oudste Halloween markt van Nederland dit jaar haar 33-jarige bestaan. 

Al 33 jaar Halloween spookcentrum van Wieringen!

Naast alle acts vermaak voor jong en oud zullen zich tevens zo’n 50 kramen door het pittoreske centrum van Hippolytushoef slingeren. De Halloween markt Hippolytushoef is in haar 33-jarige bestaan uitgegroeid tot de bekendste gezelligste en griezeligste Halloween markt van Noord-Holland en ook dit jaar word het centrum van Hippolytushoef met hulp van veel enthousiaste figuranten, winkeliers en stadhouders op 29 oktober weer omgetoverd tot het spookcentrum van Wieringen. 

Ook de snotheks is er weer met haar ketel vol gruwelijk groen brouwsel, wie durft mag gaan snotgraaien. In dit brouwsel drijft van alles, dat levert natuurlijk ook wat leuks op. Op he plein staat er ook dit jaar een muziekcaravan, de muzikale klanken komen van Petra Rotgans. Zij geeft muzieklessen in Westerland. Leerlingen van de muziekschool gaan s ’middags een griezelig optreden geven (zang en gitaarles). In de avond is er op het plein NIEUW twee keer een Halloween show om 19.00 en 20.00 uur. De heks uit het Noorden vraagt alle kinderen te verzamelen tegenover de oude Smultaria. Waarom de kinderen zijn uitgenodigd is een raadsel? Op ’t Hoekje kunnen bezoekers van de markt een eigen pompoen uithollen. Bezoekers die graag willen weten wat de toekomst voor griezeligs in petto heeft kunnen zich die avond ook melden bij een heuse waarzegster. Wie nog niet is uit gegriezeld kan een tocht door de spooksteeg wagen (naast de Etos). Deze steeg word bevolkt door leden van Du Pau Bouw en wie zich waagt aan een bezoekje aan deze duistere plek moet wel over stalen zenuwen beschikken, want in dit donkere straatje lopen heel wat lugubere figuren rond en omkeren kan niet!

Openingstijden

De toegang tot de Halloweenmarkt op vrijdag 29 oktober is vrij, net als parkeren. Bezoekers van de Halloween markt dienen er wel rekening mee te houden, dat het centrum (Hoofdstraat, Kerkplein etc.) die dag afgesloten is voor alle verkeer. Parkeren kan buiten het centrum, volg daarvoor de p-borden. De Halloweenmarkt Hippolytushoef duurt van 14.00 tot 22.00 uur. Vanaf 14.00 uur lopen er spoken, zombies, heksen en andere griezels rond op de markt.