Dirigent Michiel Drijver aan het werk.
Dirigent Michiel Drijver aan het werk. (Foto: aangeleverd)

'De kracht van samen spelen houden wij in ere'

Vervolg van de voorpagina.

Drijver vervolgt: "Dit concert moet voor bezoekers, leden en vrijwilligers een lekker ouderwets avondje uit worden.”

Karin: "Ooit begon de vereniging als dorpsdrumband maar is inmiddels uitgegroeid tot een theaterwaardig harmonieorkest met leden afkomstig van ver buiten Wieringerwaard. Dit resultaat kan je alleen bereiken met enthousiaste leden. Vergeet ook de vele vrijwilligers en vrienden niet waar wij regelmatig een beroep op kunnen doen.” Michiel Drijver weet de beide orkesten te enthousiasmeren. "Als orkestlid kan je niet lekker achterover zitten leunen. Meespelen in het groot orkest is daardoor uitdagend. Het opleidingsorkest doet iets rustiger aan maar kan zich wel meten met menig ander orkest. De naam 'opleidingsorkest' past eigenlijk niet helemaal, maar daar wordt verder niet moeilijk over gedaan. Plezier en muziek staan voorop bij beide orkesten. Nieuwe leden kunnen altijd op eigen niveau aansluiten. De eigen muziekschool biedt veel mogelijkheden. Leden en niet-leden zijn hier welkom."

Boekenmarkt

Iedereen die de sfeer van de energievolle orkesten opnieuw of voor het eerst eens wil mee maken wordt van harte uitgenodigd om het Come Back concert te bezoeken. Op de website van de vereniging is hier meer informatie over te vinden. Om de kas te spekken wordt 7 november een boekenmarkt gehouden en een volgende muzikale verrassing staat voor kerstavond gepland.

Karin tot slot: “Voor iedereen moet onze vereniging als een welkom thuis voelen. Daar doen wij met elkaar ons best voor.”

Tekst en foto's: Cock de Vries.