De verbetering van de Beetskoogkade in Oudendijk wordt medio maart 2022 afgerond.
De verbetering van de Beetskoogkade in Oudendijk wordt medio maart 2022 afgerond. (Foto: Gerjo Hiemstra)

Waterschap

REGIO - In het dagelijkse werk speelt corona een kleinere rol dan in 2020, maar de financiƫle gevolgen zijn wel dagelijks voelbaar. Nu de economie in razend tempo herstelt, fluctueren de prijzen van onder meer grondstoffen, brandstof en personeel.

Hoewel bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de voortgang van de werkzaamheden nauwelijks heeft geleden onder corona, geldt wel dat bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden beduidend duurder worden. En hoewel het hoogheemraadschap veel elektriciteit voor eigen gebruik duurzaam opwekt, is de prijsstijging van fossiele brandstoffen toch voelbaar. De sober gehouden begroting valt daarom 3,6% hoger uit dan vorig jaar. 

"We temperen onze ambities even want in deze onzekere tijd willen we omzichtig manoeuvreren," licht portefeuillehouder financiƫn Saskia Borgers toe. "Vanwege een fikse bevolkingstoename in ons gebied, worden de kosten over meer mensen verdeeld. Per huishouden is de stijging van de waterschapsbelasting daarom maximaal 2,8%. Voor kleine bedrijven geldt zelfs een belastingverlaging. Zie voor de volledige begroting www.hhnk.nl/begroting