Janny (l) en Dineke in 'Malle fratsen'.
Janny (l) en Dineke in 'Malle fratsen'. (Foto: aangeleverd)

'Met meer spelers kunnen we meer doen!'

Vervolg van de voorpagina.

De laatste vier jaar houdt DEV'77 haar domicilie in het multifunctionele dorpshuis de Oude School, welke beschikt over een professionele theaterzaal met dito verlichting. "Dat is allemaal dik in orde, nu de aanwas van nieuwe leden nog", zegt Henk. "Want als er niets gebeurt ben ik bang dat we moeten fuseren met andere verenigingen of dat we ophouden te bestaan. Of", zegt hij er direct achteraan: "Een andere optie is dat je zegt: 'We brengen eens per twee jaar een uitvoering'."

Elly vult aan: "Maar ja, dan wordt de binding toch anders." Henk: "We hebben het er ook al over gehad het over een andere boeg te gooien en er samen met de muziekvereniging - die ook in De Oude School repeteert - een soort van entertainavond van te maken. Met korte stukjes toneel afgewisseld door zang en muziek, zodat we de cultuur er in het dorp er toch een beetje inhouden."

Instroom

Vooralsnog gaat DEV'77 voor de instroom van nieuwe tonelisten die vooral van gezelligheid houden. "Iedereen die het leuk vindt om mensen te entertainen is van harte welkom, ook mensen van buiten Wieringerwaard. Zowel jong als oud(er) is van harte welkom. Misschien zijn er wel mensen uit Barsingerhorn die graag weer aan de gang willen, want de toneelvereniging daar bestaat niet meer. En de vereniging uit Oudesluis is inmiddels gefuseerd met die van 't Zand. Dus je snapt dat wij zeggen: Alsjeblieft, kom maar op!" Elly: "En je hoeft echt geen talentvol speler te zijn, want dat ga je spelenderwijs leren."

Aanmelden

Mensen die na het lezen van dit artikel zin hebben zich bij DEV'77 aan te sluiten kunnen zich aanmelden bij de voorzitter via henkboerema@ziggo.nl.

"Misschien krijgen we wel zoveel nieuwe leden er bij dat we onze uitvoering in de toekomst over twee weekenden kunnen verdelen", besluit de enthousiaste voorzitter die - evenals Elly - erg aan DEV'77 verknocht is. "Je wilt tenslotte groeien als vereniging én als spelers."

Loop gerust eens binnen op de maandagavond tijdens een repetitie of bezoek de voorstelling 'Malle fratsen' op 11 en 12 maart aanstaande in De Oude School.