Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Energiewedstrijd in de Koog

UITGEEST - Inwoners van de Koog Noord kunnen meedoen aan een energiewedstrijd, die 7 februari van start is gegaan.

Bewoners gaan met elkaar de uitdaging aan om te besparen op hun gasverbruik. Gas is 60% van het energieverbruik. Doe mee en win een Enorm Cadeaubon van € 25,- of een gratis warmtescan. Lees meer op de website van DUEC.

Waarom gas besparen?

DUEC stelt de vragen: is uw woning klaar om in 2050 van het gas af te gaan? Kunt u uw woning op lage temperatuur stoken, zodat uw woning geschikt is voor het plaatsen van een warmtepomp of een aansluiting op het warmtenet? Wat heeft u al gedaan om uw energieverbruik om laag te brengen; geïsoleerd? Led lampen aangebracht? DUEC denkt dat, als we samen de competitie aangaan, er mooie stappen gezet kunnen worden op het gebied van besparen op gasverbruik. We kunnen van elkaar leren en elkaar inspireren."

Hoe werkt het?

"Bij het inschrijven voor de energiewedstrijd vragen we het gasverbruik van vorig jaar, te vinden op de energierekening. De wedstrijd loopt tot zondag 4 april. Elke zondag ontvangt men een mail met een bespaartip en de vraag om de meterstand van gas door te geven. De woensdag erna volgt een geanonimiseerde tabel met het verbruik van alle deelnemers en het percentage van besparing. Zo is te zien of men meer bespaart dan de buurman en hoeveel effect de eigen inspanningen hebben.

Meedoen

Het plan is deze wedstrijd in het najaar te herhalen in andere delen van Uitgeest. Inschrijven kan op www.duec.nl/energiewedstrijd.