Voor even IJsgeest.
Voor even IJsgeest. (Foto: Bert Westendorp)

IJsgeest

UITGEEST – Met 25 vrijwilligers woensdag in de namiddag en avond is het gelukt de ijsbaan van het dorp gereed te krijgen.

Donderdag om half negen kon de jeugd gebruik maken van de baan. Later deze donderdag volgden de ouderen. “We hebben heel hard gewerkt woensdag. Er is een laagje ijs over de baan gespoten. Door de sneeuw wat het slecht ijs, maar dat is nu opgelost. Ja, hier en daar is het ijs een beetje bobbelig, maar over het algemeen valt het mee. Elke dag kan er tot ongeveer half negen ‘s avonds geschaatst worden. Wel met hooguit honderd mensen door de corona”, vertelt ijsmeester Nico Brantjes, die licht geblesseerd aan zijn been langs de baan staat (zie foto). “Het ijs was gisteravond spekglad, Iedereen is wel een keertje onderuit gegaan, maar we hebben het er graag voor over.”


De Zien zoekt

UITGEEST - Je moet er deze week nog niet aan denken, maar zwembad De Zien is op zoek naar gediplomeerde toezichthouders voor het komende hopelijk zonnige zwembadseizoen.

Functie-eisen zijn affiniteit met het zwembad, een gastvrije en flexibele instelling, collegialiteit, kordaat durven optreden als dat nodig is, een minimale leeftijd van 18 jaar, in het bezit van een diploma Lifeguard/ zwemmend redden en EHBO/BHV of bereid hiervoor opgeleid te worden. De Zien bekostigt dit onder gemaakte voorwaarden. Een vrijwilligersvergoeding is bespreekbaar.


Meer informatie: secretaris@zwembaddezien