Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Aanhouding

UITGEEST - Zondag 21 februari omstreeks 07.45 uur probeerde de politie een 25 jarige gesignaleerde aan te houden in een woning te Uitgeest.

De gesignaleerde was veroordeeld en moest nog een aantal dagen zitten en zou verblijven in de woning. Ter plaatse was de bewoner het niet eens met de aanhouding van de gesignaleerde en weigerde zijn medewerking te verlenen ondanks een meegebrachte machtiging tot binnentreden in de woning. Het werd de politie verboden om de woning binnen te gaan ondanks de machtiging. Het resulteerde in een aanhouding van de 56-jarige bewoner ter zake ambtsbelemmering. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. En passant werd de veroordeelde ook aangetroffen en ook hij is aangehouden.

Aanrijding

Op de kruising van de Bonkenburg met de Populieren ontstond er zondag 21 februari omstreeks 15.08 uur een aanrijding tussen een 57-jarige fietser uit Krommenie en een 39-jarige bewoner uit Heemskerk. De fietser reed over de Bonkenburg richting het centrum en wilde de kruising rechtdoor oversteken. De automobilist reed over de Populierenlaan in de richting van de Geesterweg en wilde eveneens zijn weg rechtdoor vervolgen. De bestuurder van de auto verleende geen voorrang aan de van rechts komende fietser, waardoor een aanrijding tussen beiden ontstond. De fietser raakte de achterzijde van de auto en tuimelde over de kofferbak van de auto.