Het afscheid van Gea Widurski-Vegelien in Beverwijk.
Het afscheid van Gea Widurski-Vegelien in Beverwijk. (Foto: Leo Tillmans)

Afscheid van Gea uit Beverwijk

BEVERWIJK - Er was applaus, maar er waren ook handkusjes van heel veel mensen die woensdag 24 februari, afscheid hebben genomen van de Beverwijkse Gea Widurski-Vegelien. Eerder deden we een oproep om uit te kijken naar de vrouw. Afgelopen zaterdagavond is haar lichaam in het water bij de Noordersluisweg in IJmuiden gevonden.

Langs de kant van de Heemskerkerweg in Beverwijk stonden veel Beverwijkers toen de rouwwagen de straat binnenkwam rijden. Ze hadden bloemen in hun handen die ze op motorkap van de auto legden. In de straat hingen vlaggen halfstok en er waren mensen in tranen. Met respect werd op deze wijze afscheid genomen van een vrouw die sinds 9 februari als vermist werd opgegeven.

Vermist

Gea werd voor het laatst gezien toen ze de GGZ-afdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk verliet om buiten een sigaretje te roken. Haar familie maakte zich ernstige zorgen, omdat de vrouw volgens hen erg verward was. Zowel de politie als haar familie wisten niet waar ze heen kon zijn gegaan. Er werden posters met een foto van de vrouw verspreid en op sociale media werd veelvuldig gevraagd om naar haar uit te kijken. Vorig weekend zochten twintig gespecialiseerde vrijwilligers nog naar Gea in het duingebied van Heemskerk en Castricum, onder meer met drones en speurhonden. De zoektocht duurde de hele dag, maar was zonder resultaat.

Gea gezien vanaf een bewakingscamera.