Femke Wester steunt puberouders in Uitgeest..
Femke Wester steunt puberouders in Uitgeest.. (Foto: aangeleverd)

Femke steunt puberouders in Uitgeest

REGIO - Femke Wester, puber- en studiecoach met een eigen website (https://sterknaarschool.nl), geeft donderdag 18 maart van 20.00 tot 21.30 uur een online masterclass voor ouders in Uitgeest, die hun puber(s) willen steunen en het in coronatijd zelf ook een beetje leuk willen hebben in huis. "Ik ben pubercoach van pittige pubermeiden met paarse haren, maar ik ben nog veel meer", staat op haar website te lezen.

Femke Wester, geboren in 1975, is getrouwd en heeft, zoals ze zelf trots zegt, 'drie toffe jongenskinderen'. Zij geeft huiswerktraining en (bijles) Engels, privé en op het Hogeland College in Warffum. Verder werkt zij - op vrijwillige basis - als coach voor de training BuitengewoonZijn.Nu. Haar opleidingsachtergrond is internationaal. "Ik leer leren" training via Tea Adema, CELTA certificaat Cambridge/In-House Barcelona, Engelse taal- en Letterkunde RuG Groningen en Cambridge Proficiency Certificate, Chelmsfor, UK.

Groeien en opbloeien

Waarom kan zij iets voor anderen kan doen? "Waarom precies, dat weet ik ook niet. Misschien mijn ervaring met jongeren, mijn geduld, mijn intuïtie, mijn 'niet oordelen', steeds op zoek gaan naar iemands sterke kanten en die ook erkennen. Of misschien getraind zijn in coachen, training en ervaring. Eigenlijk maakt het me niet uit waarom het werkt. Ik weet alleen, dat ik het fantastisch vind om kinderen te zien groeien en opbloeien. Dat is ook wat ik vaak terugkrijg. Dat er ergens 'een knop is omgegaan' of 'iemand er door heb geholpen'."

Puberteit

Femke bespreekt de puberteit, geeft aan wat basisbehoeftes zijn en geeft veel tips om het thuis leefbaar te houden. Tijdens de masterclass kunnen ouders vragen stellen over de eigen thuissituatie.


Aanmelden kan via:

bibliotheekijmondnoord.nl. Kijk daar in de agenda > 18 maart.


'Ik ben pubercoach van pittige pubermeiden met paarse haren'