Ook de juiste schaatshouding wordt geleerd.
Ook de juiste schaatshouding wordt geleerd. (Foto: Jako Langeveld)

Top afsluiting schaatsseizoen

AKERSLOOT - IJsclub Akersloot had het dit jaar ondanks de Corona goed voor elkaar. Eerst een half seizoen schaatsen, dat bestond uit 4 lessen. Toen kwamen er voor de Akerslootse jeugd MTB-lessen bij. Dit is goed in de smaak gevallen en de laatste schaatsles is groots afgesloten met een clinic-les van twee topschaatsers van de Marathon A-ploeg team Renault van Ramhorst Blue Dune

Onder leiding van Femke Mossinkoff en Roos hebben de kinderen van IJsclub Akersloot een leerzame les gehad op deze laatste zaterdag. Kinderen konden allerlei vragen stellen, bijvoorbeeld hoe het is om topschaatser te zijn bij de Marathon A-ploeg team Renault van Ramhorst Blue Dune.

Wordt deze jeugd ook aangestoken door het schaatsvirus zoals dat gebeurd is met Femke en Roos? De trainers hopen het natuurlijk wel en zien ook bij verschillende kinderen dat dit erin zit! Intussen is het schaatsseizoen ten einde en is schaatsbaan De Meent in Alkmaar dicht. Het was een leuk seizoen ondanks de aanpassingen door coronaregels.