Hergebruik en reparaties

UITGEEST - De gemeente is op zoek naar lokale ondernemers, inwoners en initiatieven die mee willen denken over hergebruik en reparatie van spullen van de milieustraat. Denk jij mee?

Loop jij met een goed idee rond voor het hergebruik of de reparatie van spullen die anders op de milieustraat terecht komen? En/of wil jij meedenken hoe die afvalstromen van de gemeente Uitgeest nieuwe producten of materiaalstromen kunnen worden voor lokale ondernemers?

In 2025 wil de gemeente dat de hoeveelheid restafval per inwoner flink kleiner is. Waarom? Omdat er nu veel grondstoffen gebruikt worden en producten na gebruik worden weggegooid. Dit zorgt voor een zware belasting op ons milieu en een tekort aan grondstoffen. Dat kan anders! Daarom wil de gemeente zich inzetten op meer hergebruik en reparatie van onze materialen. Te beginnen in de milieustraat.

De gemeente is op zoek naar lokale ondernemers, inwoners en initiatieven die mee willen denken hoe zij spullen van de milieustraat die hergebruikt of gerepareerd kunnen worden weer lokaal in de markt kunnen zetten. Denk jij mee?

Julian van Deursen (TU Delft, Participatory City Making Lab) is, onder leiding van Social Enterprise Lab (se.lab) en in opdracht van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo, gestart om te inventariseren welke lokale ondernemers kansen zien in hergebruik of reparatie van spullen van de milieustraten en hoe we kunnen helpen met het maken van een circulair businessmodel.

Denk hierbij aan het opknappen van oude fietsen, opnieuw glazuren van oude serviezen, tweedehands plantenwinkel of Meubels maken uit B-hout.

Meer weten?

Schrijf je nu vrijblijvend in door te mailen naar J.vanDeursen@student.tudelft.nl. Hij zal contact met je opnemen voor een kennismaking.