Geen sex, maar seks.
Geen sex, maar seks. (Foto: TV Bert Westerndorp)

Geen sex/ks

UITGEEST - Een kleine delegatie uit Uitgeest was afgelopen zondagavond in de studio aanwezig tijdens de Postcode Miljoenenjacht, een spelprogramma van de Postcode Loterij op SBS6 en gepresenteerd door Linda de Mol.

Uitgeester Wim Langendijk wist het uiteindelijk zover te schoppen, dat hij achter de ‘Desk’ mocht plaatsnemen met nog vier anderen. Twee rondes wist Langendijk te overleven tot het noodlot voor hem toesloeg.


“Ik schrijf ook altijd ‘sex’. Dat vind ik leuker klinken." Maar officieel moet het toch echt geschreven worden als seks”, liet het boegbeeld van de commerciële zender weten. Langendijk drukte op de knop toen de vraag kwam wat de derde letter van het woord seks was.

Sex of seks

De Uitgeester noemde de x. Onjuist dus, want het was de letter k. Daarmee miste hij de ronde, waarin twee kandidaten meedoen aan de finale en één van hen het koffertjesspel mocht spelen met kans op honderdduizenden euro’s.


Toch was het geen treurnis voor Langendijk, want hij ging met een troostprijs van drieduizend euro terug naar Uitgeest. Niet verkeerd voor een avondje amusement. Winnaar John uit Haaksbergen incasseerde daarentegen 347.000 euro met het kiezen van de welbekende koffers.


Te hard gereden

Recentelijk werd tussen 10.00 uur en 13.30 uur geflitst op de Provincialeweg N203.

Er werden 122 overtreders betrapt, waarvan de hoogste een snelheid van 109 km/u liet afklokken.