Familie De Waal uit Uitgeest overwoog twee jaar geleden hun hoekhuis uit 1963 te isoleren.
Familie De Waal uit Uitgeest overwoog twee jaar geleden hun hoekhuis uit 1963 te isoleren. (Foto: aangeleverd)

'Duurzaamheid leeft in Uitgeester familie'

UITGEEST - Familie De Waal uit Uitgeest overwoog twee jaar geleden hun hoekhuis uit 1963 te isoleren. Echter, door veel verschillende informatie op het internet was het toen nog te veel gedoe om het te laten uitvoeren.

Dit jaar haken ze samen met hun buurman aan bij de isolatie-actie van DUEC. Ze laten spouwmuur- en vloerisolatie aanbrengen. “We hadden een folder ontvangen”, zegt de heer De Waal. "En de maatregelen hebben een goed rendement. Ook wij voelen steeds meer de noodzaak om de wereld gezonder door te geven aan de volgende generatie”.

Duurzaamheid

Om deze reden hebben ze al het dak geïsoleerd, dubbel glas genomen en zijn ze voor een groot deel overgestapt op ledverlichting. "Met een dochter in het klimaatpanel van de gemeente is duurzaamheid ook echt iets dat leeft in de familie."

“Het valt mij mee hoeveel overlast het geeft”, zegt de heer De Waal, terwijl het isolatiebedrijf bezig is om met een hoogwerker gaten te boren waar isolatiekorrels ingespoten zullen worden. Later wordt vloerisolatie aangebracht in de kruipruimte. “Daarna kunnen we de subsidie aanvragen”, aldus de heer De Waal, maar daar ziet hij niet meer zo tegenop, nu hij via de actie van DUEC ook daar uitleg over heeft gekregen.


Ook instappen in deze actie? Kijk voor informatie en het aanmeldingsformulier op duec.nl/isolatie-actie