Roy Liefting: “Deelnemers krijgen in een uur te maken met alle facetten van training.”
Roy Liefting: “Deelnemers krijgen in een uur te maken met alle facetten van training.” (Foto: Bert Westendorp)

Van buiten weer naar binnen

UITGEEST - Een sportschool die door de coronamisère zes maanden op slot moet, is uiteraard een drama. Roy Liefting, eigenaar van LieftingFit aan Molenwerf 36B, was daar uiteraard ook niet blij mee, maar had wel een simpele oplossing. “We hebben onze sportactiviteiten zes maanden lang buiten voortgezet. Er was ruimte voldoende. De cursisten waren enthousiast en zaten er niet mee. Veel attributen konden we op een parkeerplaats om de hoek neerzetten. De lessen gingen ook met slecht weer gewoon door.”

Sportscholen enthousiast, leden dolblij

Afgelopen woensdag was daarentegen alles opeens hoopvol en perspectiefvol anders. De sportscholen mogen de mensen weer binnen ontvangen. “Gelukkig wel. We zijn vanaf zeven uur in de ochtend tot ‘s avonds tien uur open.” Op de vraag of er rond de klok van zeven uur nog enthousiastelingen zijn die aan het sporten gaan, moet Roy even glimlachen. “Om zeven uur is het helemaal vol. Voordat de mensen aan het werk gaan, willen ze graag eerst een uur sporten.” De sportschool bestaat inmiddels vijf jaar en beschikt over twee etages met een totaal oppervlakte van 2200 vierkante meter met een groot scala aan trainingstoestellen. Een sporter laat weten: "Hier ben ik zo blij mee. Maanden thuis maar een beetje aanklooien. Dat heeft ook zijn mentale weerslag. Inspiratie doe je op de sportschool op. Ik ben zo blij."

Uitgebreide check

Het concept bij LieftingFit is prima uitgedacht. Roy heeft de Sportacademie afgerond en kent het klappen van de zweep. “Mensen die bij ons willen sporten, krijgen eerst een uitgebreide check met de meest geavanceerde apparatuur. We vragen uiteraard wat de cursisten willen en aan de hand daarvan gaan we aan de slag. Ook mensen met bijvoorbeeld hartproblemen kunnen hier met een aangepast programma terecht.“

Trainers

"Persoonlijke aandacht, dat vinden we uiterst belangrijk en daarom lopen hier ook zo'n 34 trainers rond.” Dat zijn overigens niet de minsten. Roy heeft voor de bokstrainingen zelfs twee Olympische deelnemers (Ianne uit Nieuw-Zeeland en Amir uit Iran) in huis. Wereldkampioene kickboksen Anissa Meksen is eveneens als trainster verbonden aan de sportschool.


In het pad is op de tweede etage een fysiotherapie en diëtiste gevestigd en dat heeft ook zijn voordelen. Roy: "Mensen met bijvoorbeeld overgewicht worden vaak doorverwezen naar onze mogelijkheden. Voor iedereen die hier wil sporten, hebben we een op de persoon afgestemd afwisselend programma en dat zorgt voor variatie.”