Deel jouw verhaal over duurzaam wonen met anderen!
Deel jouw verhaal over duurzaam wonen met anderen! (Foto: aangeleverd)

Gluren bij Duurzame Buren in de regio

REGIO - De gemeenten in de regio Alkmaar organiseren in de week van 20 juni een digitale duurzame huizenroute. Heb jij je woning verduurzaamd en wil je buurtgenoten daarover vertellen? Meld je dan aan voor het digitale evenement Gluren bij Duurzame Buren.

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductiekoken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen willen we vertellen om andere inwoners uit de regio te inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan.

Duurzame Buren

In navolging van de succesvolle eerste editie in West-Friesland volgt nu de Alkmaarse editie van Gluren bij Duurzame Buren. In de week van 20 juni kunnen inwoners digitaal binnenkijken bij duurzame buren. Geheel coronaproof wordt iedere dag een inwoner uit een andere gemeente bezocht. Met vooraf opgenomen rondleidingen en een live vragenuurtje worden kijkers meegenomen langs duurzame woningen.

Woning in beeld

Een enthousiaste presentator bezoekt met filmploeg de duurzame woning. De bewoner vertelt zijn verhaal: welke duurzame stappen zijn er gezet en waarom? De filmopnames vinden eind mei/begin juni plaats. Daarbij worden natuurlijk alle coronamaatregelen in acht genomen. In de week van 20 juni organiseert de Ondernemingsdienst Noord-Holland Noord livestreams bij jou thuis of op locatie. Je gaat aan tafel met de presentator en een energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Na het uitzenden van de rondleiding, kunnen kijkers hun vragen stellen aan de tafelgasten. Zo volgt een informatieve en interactieve sessie. Daarbij ligt de focus op jouw ervaring en de kennis van de expert.

Aanmelden

Woon jij aardgasvrij of energieneutraal? Of heb jij een eerste duurzame stap gezet? Wil jij inwoners uit de regio inspireren met jouw verhaal? Meld je dan nu aan! Vul het aanmeldformulier op www.odnhn.nl in en er wordt binnenkort contact met je opgenomen. Er is ruimte voor slechts zes deelnemers en er wordt getracht een uitgebalanceerde mix te maken in het soort woningen en de getroffen maatregelen. Maar ook als jouw woning uiteindelijk niet bezocht wordt, kun je jouw verhaal delen! Dit kan dan schriftelijk, in foto's of op een later moment zijn.

Meer weten?

Dit is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk, in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Meer info bij Jenneke Spijkstra via j.spijkstra@odnhn.nl of bel 088-1021300.