Afbeelding
(Foto: Rijkswaterstaat)

Tunnel dicht

UITGEEST - De Velsertunnel (A22) is van vrijdag 28 mei tot maandag 31 mei afgesloten voor verkeer.

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit in en om de tunnel. Weggebruikers worden ter plaatse omgeleid en moeten rekening houden met extra reistijd. Weggebruikers wordt geadviseerd gebruik te maken van de omleidingsroutes en niet van de veerpont over het Noordzeekanaal, aangezien deze niet geschikt is voor grote verkeersstromen.


Ook de sluizenroute is voor autoverkeer niet beschikbaar. Meer informatie: www.rijkswaterstaat.nl


Gemeentehuis

Inwoners van de gemeente kunnen alleen langskomen op het gemeentehuis als zij een afspraak hebben. Een afspraak maakt men voor zaken die niet online kunnen worden geregeld.


Een woordvoerster van de gemeente laat weten: "Bij (milde) gezondheidsklachten verzet dan de afspraak. Wij volgen de landelijke maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid."


112

Dinsdag 25 mei is een ambulance met spoed uitgereden naar Lagendijk in Uitgeest. De melding werd om 00.14 uur via het P2000 netwerk verzonden naar een dienstdoende ambulance behorend bij de 112 veiligheidsregio Kennemerland. De hulpdiensten in Uitgeest reageren onder meer op 112 meldingen die bij deze veiligheidsregio binnenkomen.


Via P2000 worden deze 112 meldingen uitgestuurd naar bijvoorbeeld het juiste brandweerkorps, ambulancedienst of de dienstdoende politieagenten. In de afgelopen dertig dagen is de brandweer van Uitgeest 11 keer gealarmeerd en moest de ambulance 54 keer naar die plaats toe.