Door ziekte aangetaste Paardenkastanje wordt binnenkort gekapt.
Door ziekte aangetaste Paardenkastanje wordt binnenkort gekapt. (Foto: aangeleverd)

De Paardenkastanje op het Piet Linnartzpad wordt gekapt

UITGEEST - De Paardenkastanje op het Piet Linnartzpad, ter hoogte van Vrijburglaan 47, is in een vergevorderd stadium aangetast door de kastanjebloedingsziekt.

De kastanjebloedingsziekte wordt veroorzaakt door een bacterie die de bast infecteert. Hierdoor verschijnen kileine roodbruine vlekken op de bast waaruit vloeistof kan druppelen. In het aangetaste bastweefsel ontstaan scheuren, waarna de boom deze probeert te overgroeien.

Zwaar aangetaste bomen vallen sterk terug in conditie en sterven uiteindelijk af. Verzwakte exemplaren worden vaak door een secundaire aantasting (honingzwam, fluweelpootje of oesterzwam) geïnfecteerd. Kastanje bomen met een goede conditie kunnen mogelijk een dergelijke infectie overleven en soms herstellen. In verband met de veiligheid wordt de deze boom binnen 3 weken gekapt. In de winter komt er een nieuwe boom voor terug.

Voor vragen over bovenstaande kapping kunt u contact opnemen met d groentechnicus via marcoangelone@debuch.nl. Vragen over het herplanten kunt u kwijt bij de wijkbeheerder: johnblokker@buch.nl..

Afbeelding