De start van de wandeltocht is altijd vanaf De Zwaan, Middelweg 5.
De start van de wandeltocht is altijd vanaf De Zwaan, Middelweg 5. (Foto: aangeleverd)

Uitgeester senioren aan de wandel

UITGEEST – Donderdag gingen de wandelschoenen weer aan en vertrok met fraai voorjaarsweer een groep wandelaars door de omgeving van Uitgeest. Het vertrekpunt is elke donderdag om 09.30 uur vanaf Dorpshuis De Zwaan. De organisatie is in handen van stichting Uitgeester Senioren.

Fraaie tochten door de omgeving

Arie Sengers maakt al jaren deel uit van het wandelgezelschap. Niet enkel met wandelen, maar de Uitgeester bemoeit zich ook met het reilen en zeilen van de stichting.

Splitsen

Sengers: “De ervaring leert dat iedere donderdag ongeveer 20 tot 24 wandelaars zich aanmelden. We hebben tochten van vijf en van tien kilometer. Het vertrek is gezamenlijk en halverwege de route splitsen we ons. Iedere donderdag wordt er een andere route gelopen, zo blijft het afwisselend. Soms gaan we richting Heemskerk en een andere keer pakken we een route in de buurt van Castricum.”


Het gezelschap bestaat uit mannen en vrouwen in de leeftijd vanaf zestig tot ongeveer tachtig jaar. “Ja hoor, veel ouderen lopen ook nog de tien kilometer.”

Gezellig en sportief

De motivatie om aan de wandel te gaan omschrijft Sengers als volgt: “Heerlijk in groepsverband wandelen in de buitenlucht, gezellig en sportief bezig zijn. Elke keer weer een andere route in de prachtige en gevarieerde omgeving van Uitgeest. Voor- en achteraf wordt er gezamenlijk koffie gedronken in Dorpshuis de Zwaan. Deelnemers kunnen kiezen uit een wandeling van één of twee uur. Dan wandel je ongeveer vijf of tien kilometer.”


Op de vraag of er door weer en wind gestart wordt, is het antwoord duidelijk: “Met heel slecht weer, zoals regen, gaan we niet lopen. Maar ook op warme dagen gaan we gewoon aan de wandel.”

Gratis

Iedereen die mee wil wandelen, kan zich elke donderdag vanaf 09.00 uur melden bij het dorpshuis. Er zijn geen kosten verbonden aan het deelnemen, maar consumpties zijn voor eigen rekening.


Contact persoon is Arie Sengers, tel. 06-21430570.