Geen Alkmaarse wandel4daagse, maar wel een kleinschaligere Wandel2daagse.
Geen Alkmaarse wandel4daagse, maar wel een kleinschaligere Wandel2daagse. (Foto: aangeleverd)

Geen 4 maar Wandel2daagse Alkmaar

ALKMAAR - Le Champion zet dit jaar een streep door de Plus Wandel4daagse Alkmaar, maar biedt met de Wandel2daagse donderdag 1 en vrijdag 2 juli aan kleinschaliger alternatief.

De Plus Wandel4daagse Alkmaar werd eerder dit jaar geannuleerd vanwege de negatieve ontwikkelingen van het coronavirus. De organisator Le Champion is gaan nadenken over een kleinschaliger alternatief en gaat nu de Wandel2daagse Alkmaar op donderdag 1 en vrijdag 2 juli organiseren. Het kleinschalige wandelevenement heeft ruimte voor 1.000 deelnemers en wordt in samenwerking met de Provincie Noord-Holland georganiseerd. De startbewijzen zijn al bijna verkocht, inschrijven kan via www.pluswandel4daagsealkmaar.nl.

Geestmerambacht

Wandelaars starten en finishen op het Parkeerterrein Parcade in Overstad en doen op donderdag Bergen aan en wandelen vrijdag richting het Recreatiegebied Geestmerambacht, om daarna nog te kunnen genieten de veelzijdigheid van Alkmaar. Tijdens de twee afstanden van 15 en 25 kilometer staat het wandelen en de fijne natuur rondom Alkmaar centraal.

Volgend jaar vindt de 14e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar traditioneel op de derde woensdag van juni plaats: van 15 tot en met 18 juni. Le Champion verwacht, samen met titelpartner Plus Magazine, dat dan de volledige 4daagse weer georganiseerd kan worden.