Afbeelding
(Foto: Bert Westendorp)

Kermisbond over Uitgeest: ‘Onbegrijpelijk’

Algemeen

UITGEEST – Op de website van gemeente Uitgeest staat de kermis 2021 in de agenda genoteerd van 3 tot en met 7 juli, als gebruikelijk in het centrum van het dorp.

Wél kermis in ‘t PorTiertje

Maar één ding is zeker, de kermis 2021 gaat net als in 2020 op eerdergenoemde data niet door. De reden is duidelijk: corona.

Jan Boots, directeur van de Nederlandse Kermisbond, waarbij 350 van de ongeveer 700 kermisexploitanten zijn aangesloten, vindt het besluit van gemeente Uitgeest bizar. “Onbegrijpelijk. De kermis had gemakkelijk door kunnen gaan. Wij als Kermisbond vinden het besluit een heel grote teleurstelling. Vorig jaar liet corona de kermis in Uitgeest ook al sneuvelen en dit jaar dus weer.”

Café ‘t PorTiertje aan Langebuurt 16 laat weten, dat er wél een kermisfeestje komt in de kroeg. Maandag 5 juli vanaf acht uur - jazeker in de ochtend - luidt het motto ‘Binnen Deunen’. Dat gebeurt met muzikale ondersteuning van dj Dolphin. Bezoekers komen alleen binnen onder bekende voorwaarden, waaruit blijkt dat van corona geen sprake is.