Rondleiding door Park Assumburg.
Rondleiding door Park Assumburg. (Foto: aangeleverd)

Wandel mee in omgeving Uitgeest

REGIO/UITGEEST - De afdeling Midden-Kennemerland van het Instituut voor Natuureducatie (IVN) organiseert zondag 4 juli een rondleiding door Park Assumburg in Heemskerk, centraal gelegen tussen Heemskerk, Uitgeest en de Zaan.

Centraal gelegen tussen Heemskerk, Uitgeest en de Zaan

Voor velen zal Kasteel Assumburg en de achterliggende Kasteeltuin wel bekend zijn. Maar Park Assumburg, eens deel uitmakend van het Oer IJ, omvat zoveel meer moois. Het Stijlbos, het Waterpark met de natuurlijke helofytenfilters en houten loopbruggen over het water, de historische Zuidermaatweg met overblijfselen van de Stelling van Amsterdam en het terrein waarin de fundamenten van kasteel Oud-Haerlem aanwezig zijn. Gedurende een wandeling van om en nabij vijf kwartier zal de gids hier graag meer over vertellen.

De excursie start op zondagmiddag om 14.00 uur bij het Koetshuijs voor het kasteel. Bij de ingang aan de Tolweg is ruime gelegenheid tot parkeren. Het is ook de plaats is waar we terugkeren en waar naar wens genoten kan worden van een kopje koffie, thee of anderszins. Er geldt een maximum van 24 deelnemers in totaal. Kosten zijn vier euro per volwassene en twee euro per kind tot 12 jaar. Van tevoren aanmelden op www.ivn.nl/mkl