Gemeente reageert op niet doorgaan:

Nieuwland: 'Kermis komt er ná de zomer’

UITGEEST – Gemeente, hulpdiensten en de organisatoren van de horeca- en attractiekermis zetten in op de kermis van Uitgeest na de zomer.

Openbare orde en veiligheid

Burgemeester Nieuwland: “Ik had heel graag onze kermis op het vertrouwde moment gehad maar de coronabeperkingen en de openbare orde en veiligheid zorgen ervoor dat het moeilijk is om de kermis veilig, beheersbaar en in een ongedwongen sfeer te organiseren.”

Reguleren

De horecakermis en de kermisattracties in Uitgeest zijn al jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. De gemeente wil graag één ongedeelde kermis aanbieden aan de Uitgeesters, met zowel horeca als attracties.

IJkpunt voor de gemeente en de hulpdiensten is een kermis die goed te reguleren is. Daar valt of staat het succes van de kermis mee. Vanwege het feit dat Uitgeest als een van de eersten in de regio een kermis zou hebben en dat de te verwachten toeloop van jong en oud groot zou kunnen zijn, kunnen wij een goed te reguleren feest nu niet waarborgen. De gemeente continueert de gesprekken met zowel de organisator van de kermisattracties als de organisator van de horeca-kermis om in het najaar gezamenlijk de kermisattracties en de horecakermis te organiseren.