Zes van 25 hobbyfotografen van Fotokring Heemskerk.
Zes van 25 hobbyfotografen van Fotokring Heemskerk. (Foto: aangeleverd)

Unieke samenwerking fotohobbyclubs

REGIO - Wat hebben ‘Fotokring Heemskerk’ en ‘Monumenten in de regio’ met elkaar te maken? Niets en alles. Op initiatief van fotografiecentrum ISOO (Beverwijk) en financieel mogelijk gemaakt door Stichting TriArcus wordt samen met fotohobbyclubs uit Castricum, Uitgeest, Beverwijk en Heemskerk gewerkt aan een uniek foto project. 

Reizende expositie in het najaar 

Gedurende een viertal maanden maken enthousiaste hobbyfotografen van Fotokring Heemskerk hun mooiste foto’s van een aantal monumentale panden in Heemskerk. Hetzelfde doen de hobbyclubs in Castricum, Uitgeest en Beverwijk en dit alles resulteert in een unieke ‘reizende’ expositie in het komend najaar. Zoals bijvoorbeeld in de kasteeltuin van Slot Assumburg, maar ook in de gemeente- of stadhuizen van de vier gemeentes. Passende afspraken hierover worden op dit moment gemaakt.

Met camera's op pad

In totaal worden maar liefst 24 markante monumenten in beeld gebracht. Van ieder monument een ‘hoofdfoto’ en een ‘collagefoto’ met bijzondere details (zowel binnen als buiten). De foto’s worden in een extra groot formaat geprint (90 x 60cm) en zijn in het najaar voor iedereen te bewonderen. 


Acht fotografen van Fotokring Heemskerk zijn met hun camera’s meerdere keren op pad gegaan om het mooiste licht voor hun foto’s te vangen. Soms vroeg in de ochtend en andere dagen in de (na)middag of zelfs ’s avonds bij schemerlicht hebben zij honderden foto’s gemaakt, waarvan de meest aansprekende voor de expositie geselecteerd worden.


"We zijn reuze benieuwd hoe onze foto's er gaan uitzien”, aldus Paul Niet, sinds jaar en dag lid en voorzitter van Fotokring Heemskerk. ''Als actieve vereniging organiseren wij samen met de leden heel veel activiteiten. Meer informatie en voorbeelden van werk van onze leden staat op de website www.fotokringheemskerk.nl''

Lidmaatschap

''Fotografeert u in de regio zelf ook graag en staat de opzet van Fotokring Heemskerk aan? Overweeg dan een lidmaatschap of kom eens kijken op de wekelijkse clubavond om kennis te maken. Meer informatie staat op de website of neem telefonisch contact op via 06-51171395'', besluit Niet.

Logo van Fotokring Heemskerk.