De kassen van Baas maken plaats voor woningen.
De kassen van Baas maken plaats voor woningen. (Foto: aangeleverd)

Verkassen

UITGEEST - De kassen van Baars maken plaats voor woningen. In ruil voor de sloop van de bedrijfsgebouwen op Uitgeesterweg 27B mogen vier woningen worden gebouwd. 

Op de Limmerkoog - Geesterweg 2A is plaats voor elf nieuwe woningen na sloop van de bedrijfsgebouwen. Het vastgestelde wijzigingsplan is te vinden via www.ruimtelijkeplannen.nl

Op officielebekendmakingen.nl lezen geïnteresseerde Uitgeesters de officiële publicatie. Van 15 juli tot en met 25 augustus ligt het plan ter inzage in het gemeentehuis. Tijdens deze termijn kan men bij de Raad van State beroep instellen tegen het plan. Na de inzagetermijn treedt het wijzigingsplan in werking. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Team Plannen & Projecten via telefoonnummer 140251. Aanvullende informatie: Google beeldkwaliteitsplan-limmerkoog.


Hondenuitje

UITGEEST - Bezitters van een hond moeten deze in de hele gemeente aanlijnen. Behalve in de losloopgebieden.

Wijk De Koog. De losloopzone begint bij het bruggetje ter hoogte van zwembad De Zien (Zienlaan) rondom viswater De Kuil, vervolgens langs de gehele Ziendervaart tot en met het 'huttenbouwterrein'. Op het dijkje rondom Koog-Noord moet de hond aangelijnd zijn om schapen niet te verstoren.

Het Oude Dorp. In het Oude Dorp mogen honden loslopen op De Terp na de brug over de Westgeestervaart. De honden mogen niet de weilanden in.

Uitgeest-Zuid. De losloopzone begint bij het wijkpark in Kleis-West (met uitzondering van het trapveldje), door de berm van de Anna van Renesselaan, loopt over de oude Waldijk en gaat door naar het uitrenveld voor honden aan de Darse. De losloopzone begint bij het wijkpark in Kleis-West, door de berm van de Anna van Renesselaan, loopt over de oude Waldijk en gaat door naar het uitrenveld.