Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Wie wordt Uitgeester klimaatburgemeester?

UITGEEST - Een buurman die zich hard maakt voor genoeg laadpalen in de buurt om elektrisch rijden te stimuleren of de voorzitter van de buurtvereniging die collectief zonnepanelen inkoopt. Van kleine, persoonlijke veranderingen tot grotere bewegingen met maatschappelijk impact. Het zijn voorbeelden voor anderen in hun omgeving: de klimaatburgemeesters. Ben of ken jij er één?

Het dorp zoekt naarstig naar een klimaatburgemeester. Komende 28 oktober start de allereerste Nationale Klimaatweek. In die week - die loopt tot en met 5 november - laten we zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook in gemeente Uitgeest zoeken zij een 'klimaatburgemeester'.

Deel met ons

Vind je het leuk om jouw verhaal te delen met Nieuwsblad Uitgeest? Dan zijn we op zoek naar jou! We delen jouw verhaal  in tekst en beeld op onze mediaplatforms. Misschien willen we als gevolg daarvan wel bij jou thuis komen voor een interview. Of om nog een foto te maken. Wat het ook is, als klimaatburgemeester ga jij anderen inspireren ook een bijdrage te leveren aan een beter klimaat. Ben of ken jij een klimaatburgemeester? Meld je dan aan via

www.iedereendoetwat.nl of neem contact op met de redactie van Nieuwsblad Uitgeest via redactie.nbu@rodi.nl WhatsApp: 06-21260923.


Zientunnel

UITGEEST - Het station en de tunnel ondergaan vanaf 2023 een make-over. 

Dan wordt de tunnel een verbinding voor fietsers en voetgangers onder het spoor door, waar plek is voor kunst. Het ontwerp van fotograaf en kunstenaar Elspeth Diederix is door de beoordelingscommissie als winnaar uit de bus gekomen. Er reageerden bijna 90 inwoners. Op www.ikdenkmeeoveruitgeest.nl is meer informatie te vinden.