De Oscar winnende film Parasite als 'seizoen première' in Filmhuis De Zwaan.
De Oscar winnende film Parasite als 'seizoen première' in Filmhuis De Zwaan. ((Foto: aangeleverd))

Cultureel seizoen De Zwaan van start

Algemeen

UITGEEST – De opening van het seizoen bij De Zwaan Cultureel is vrijdag 3 september met de Koreaanse film Parasite uit 2019.

Parasite draait om arm versus rijk en twee gezinnen in Seoul: het ene gezin weinig bemiddeld en voortdurend op zoek naar manieren om wat geld in het laatje te brengen, de andere familie is welgesteld en woont comfortabel in een chique villa in de heuvels van de stad.

De werkloze Ki-Taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan.

Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijkdom van de familie Park en zien de mogelijkheden om van dat luxueuze bestaan te profiteren. 

Nieuwe leven

Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de rijke familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Vier Oscars

Parasite is een combinatie van zwarte komedie, thriller, familiedrama en messcherpe maatschappelijke satire en beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes in mei 2019. De film van regisseur Joon-Ho Bong won in totaal vier Oscars, waaronder die voor beste regie en beste buitenlandse film.

Alleen online

De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 7,50 (Vrienden van de Zwaan Cultureel € 6,50).

Kaarten zijn in de voorverkoop alleen online (www.dezwaancultureel.nl) te bestellen, of, indien nog beschikbaar, aan de zaal.

Filmlocatie: Middelweg 5, Uitgeest.