De leden van de jeugdraad. V.l.n.r. Koen Post, Rens Burgering, Daan Wortelboer, Thies Buur, Liz Buur, Milan van Greuningen en voorzitter Mathijs Fictoor.
De leden van de jeugdraad. V.l.n.r. Koen Post, Rens Burgering, Daan Wortelboer, Thies Buur, Liz Buur, Milan van Greuningen en voorzitter Mathijs Fictoor. (Foto: aangeleverd)

Jeugdraad FC Uitgeest

UITGEEST - De jeugdraad van FC Uitgeest officieel van start gegaan. De installatie had 24 augustus plaats. Een heel nieuw fenomeen binnen de club.

Het instellen van een jeugdraad komt voort uit het onderzoek naar behoud oudere jeugd en is het eerste voorstel wat tot realisatie is gekomen. Allereerst zijn de leden van de jeugdraad de oren en ogen binnen de bovenbouw. Zij geven signalen door aan bijvoorbeeld het jeugdbestuur, zodat daarop geacteerd kan worden. Daarnaast heeft de jeugdraad een belangrijke rol in het initiƫren van activiteiten naast het voetballen. Bij voorkeur regelt de oudere jeugd zijn eigen activiteiten. Als bonus hoopt men bij FC Uitgeest, dat de leden van de jeugdraad zich door ontwikkelen naar het kader van de toekomst. Maar dat zij vooral lol gaan hebben van deze eervolle rol.