Bert van de Velden - GGD Kennemerland.
Bert van de Velden - GGD Kennemerland. (Foto: Melanie Caitlin)

Testen voor de Dutch Grand Prix

COLUMN 

Door Bert van de Velden

 "Er is lang naar uitgekeken, maar eindelijk is het zover. Aankomend weekend vindt de Formule 1 Dutch Grand Prix van Nederland plaats op het circuit van Zandvoort. Daar is men in Zandvoort trots op, maar dat straalt natuurlijk ook af op de regio.

De Dutch Grand Prix is een groot evenement en daar zijn veel organisaties bijzonder druk mee. Gemeente, politie, het Circuit Park Zandvoort en vele andere organisaties zijn al maanden bezig om ervoor te zorgen dat het evenement veilig kan plaatsvinden.

Als er twijfel was over het doorgaan van het evenement dan had dit vooral betrekking op de risico’s voor de verspreiding van het covid-19 virus. De organisatie heeft laten zien dat zij daarin alles op alles zetten om verantwoord de F1 te kunnen laten doorgaan. De GGD draagt ook een steentje bij door medewerkers van de organisatie te testen, zodat zij voor aanvang van de werkzaamheden rondom het evenement een negatieve PCR test kunnen overleggen. Vanaf 1 september zullen niet-immune medewerkers uit de ‘bezoekerszone’ iedere 24 uur getest worden in een speciaal daarvoor opgestelde testlocatie van de GGD in Zandvoort. Na afloop van hun dienst kunnen medewerkers tot 12 uur ‘s nachts vrij inlopen voor een test. Al met al gaat het om het testen van ongeveer 750 medewerkers per dag. Je kunt merken dat onze medewerkers best wel trots zijn om het mogelijk te maken dat ons icoon Max Verstappen ook in zijn eigen land zich van zijn beste kant kan laten zien. En wij als organisatie zijn er weer trots op dat we ook hier een verschil kunnen maken in het gezond en veilig houden van eenieder. Nu maar hopen dat Max als eerste over de streep komt!"