Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Familie Martens stapt uit Bobs

Algemeen

UITGEEST – Verleden week maakte de familie Martens bekend Bobs Party & Events en Bobs Saloon aan de Westerwerf verkocht te hebben. Het nieuws kwam redelijk onverwacht.

Tumbler Investments nieuwe eigenaar. Eind dit jaar na grondige verbouwing weer open

Op de parkeerplaats van Bobs Saloon staat een dofzwarte verlaagde personenauto, die een zwaar ronkend geluid uitstoot over het parkeerterrein. Na een testronde met de redelijk bejaarde wagen stappen drie vrienden uit om ter plekke te chillen en de wagen te bewonderen. Sem (20), Ian (19) en Kevin (19) komen uit Heemskerk, maar zijn op bekend terrein. 

‘Fraaie tent’

“Wij kwamen regelmatig in Bob’s, maar de zaak is al een tijdje gesloten. Ik denk door corona.” Ian verkaart het een fraaie tent te vinden. “Ben hier weleens dronken uitgekomen…”, verklaart Ian met een brede lach. Het drietal weet inmiddels ook van de verkoop en hoopt binnenkort de zaak weer binnen te kunnen lopen.

Bas Martens

Bijna veertig jaar geleden startte ondernemer Bas Martens het horecabedrijf op de Westerwerf met een restaurant, bowlingbanen en discotheek Turbo 2000. Door de jaren heen groeide het complex uit tot een landelijke trekpleister met ruim 5000 m2 meter feestplezier waar elk weekend mensen van heinde en verre hun feestje kwamen vieren. Vooral de themafeesten, waarbij men voor een vaste prijs een hele avond werd vermaakt inclusief onbeperkt eten en drinken, waren een begrip.

In 1994 kwam er een enorme zaal bij het complex. Bobs Saloon werd geopend door toenmalige burgemeester Jos Verdier. Zittend op een paard en getooid met cowboyhoed opende hij onder het toeziend oog van eigenaar Bas Martens de zaak.

Ook de jongeren wisten vanaf de jaren negentig de weg naar discotheek Bobs Saloon feilloos te vinden om tot in de vroege uurtjes uit te gaan en optredens van grote artiesten bij te wonen. Het evenement Wet & Wild, eens per maand, was bekend in heel Nederland. In de hoogtijdagen trok alleen de discotheek al op zaterdagavond zon 3500 tot 4000 bezoekers die vaak met (party)bussen werden aangevoerd.

‘Regelmaat’

Annet Martens: “Na bijna veertig jaar Bobs is het tijd voor nieuwe uitdagingen en meer regelmaat in ons leven. Natuurlijk was het een beslissing waar veel gesprekken aan vooraf gingen. Bobs hoort bij de familie Martens. Het is mijn vader, inmiddels 84, zijn levenswerk, dus loslaten doe je niet zomaar. Uiteindelijk heeft de familie de beslissing genomen om de zaak te verkopen en daar hebben we een goed gevoel bij. We kijken terug op een prachtige tijd waarin we plezier hebben gehad en heel veel herinneringen hebben gemaakt. Ik wil ook nog benadrukken dat de verkoop uiterst plezierig is verlopen. Het pand, inclusief parkeerterrein, is door een investeerder aangekocht en er zijn nieuwe uitbaters aangetrokken die Bobs Party & Events gaan exploiteren. Voor A9 studios wordt nog een nieuwe bestemming ontwikkeld. Wie de uitbaters zijn en wie Bobs gekocht heeft, kan ik niet zeggen. Dat laat ik aan de nieuwe eigenaar over. Maar ik kan wel zeggen dat ik er een heel goed gevoel bij heb.”

Een tipje van de sluier licht Annet wél op. “De nieuwe uitbaters zijn horecamensen in hart en nieren en bezitten diverse succesvolle horecazaken in Amsterdam en hebben tevens hun sporen verdiend in toonaangevende horeca elders in Nederland. Zij zijn enthousiast en bijzonder gemotiveerd om een nieuwe invulling te gaan geven aan de locatie. Een vertrouwde plek in een nieuw jasje.”

Bowling

De twaalfbaans bowling wordt gemoderniseerd. Het Grand Café gaat dagelijks open voor een hapje en drankje. Het restaurant op de eerste verdieping krijgt een andere uitstraling. Daarnaast wordt er een Arcade speelhal gebouwd en komt er een VR-arena met Escape Rooms. De deuren van de vernieuwde Bobs gaan eind dit jaar open.

Uitlaatgebrul

Het drietal op de parkeerplaats heeft inmiddels weer plaats genomen in hun bolide en verlaat met fors uitlaatgebrul het terrein. Voor het vertrek laat het drietal weten uit te kijken naar de vernieuwde Bobs.

Tumbler Investments B.V. heeft inmiddels aan de redactie bevestigd de opstallen van Bobs te hebben aangekocht. Het investeringsbedrijf verhuurt Bobs aan uitbaters, waarmee onderhandelingen gaande zijn. Wie dat zijn is nog niet bekend.

Afbeelding