Afbeelding
(Foto: Evert Ruis)

Oud meubel zo goed als nieuw bij ‘t Meubeltje

REGIO – Meubels van kwaliteit en van emotionele waarde doe je niet zomaar weg, zeker niet als je ze weer als nieuw kunt krijgen en terug gebracht in de originele staat. Dat is wat de heren van ’t Meubeltje in Volendam doen en waar ze goed in zijn. Bij ’t Meubeltje kan men terecht voor restauratie, stoffering en leerbewerking van oude meubelen. De meubelen worden, indien gewenst, geheel in authentieke staat terug gebracht.

Eigenaar Willem vertelt: “Wij zijn een echt ambachtsbedrijf en gaan voor kwaliteit en service. Men kan bij ons terecht voor het laten repareren, stofferen en reinigen van diverse meubels. Ook deelstoffering is goed mogelijk. Voor opvullen van stoel- of bankzittingen kunnen we kiezen tussen drie soorten koudschuim met verschillende hardheden.”

"We zijn een echt ambachtsbedrijf"

De heren geven advies nadat het meubel is gezien. “We halen de meubels door heel Nederland op, dat is geen probleem voor ons en binnen veertien dagen heeft men ze als nieuw weer terug.” 

Stofferen en reparatie 

‘t Meubeltje heeft diverse boeken met kleurstalen waaruit gekozen kan worden. "Bij volledig nieuwe stoffering raden we tegenwoordig een stof aan met Fibre Guard technologie. Dat is een super kwaliteit. Makkelijk te reinigen als er bijvoorbeeld koffie of rode wijn is gemorst.”

Is er toch gemorst? Of zitten er vlekken op de bekleding? De heren raden dan aan om niet zelf aan de slag te gaan met reinigers. “Een klein vlekje kun je uiteraard goed zelf weg krijgen, maar vaak maak je grote vlekken alleen maar erger als je niet de juiste schoonmaakproducten en reinigers gebruikt. Wij kijken alvorens we starten met de reiniging welke manier de beste is. Vaak gebruiken we een stoomreiniger.” 't Meubeltje heeft sinds kort een nieuwe website. “Hier kan men uitgebreid zien en lezen wat wij allemaal doen. We doen namelijk ook antiek restauratie, restaureren  antieke klokken en  verwijderen houtworm en boktor."

Meer info? 't Meubeltje, Julianaweg 139 g, Volendam. www.tmeubeltje.nl of bel naar 06 - 307 372 07 ( maandag tot en met zaterdag tot 19.00 uur)