Afbeelding
(Foto: )

Burgemeester opent kindcentrum Kornak

Algemeen

UITGEEST - Maandag 27 september opent burgemeester Sebastiaan Nieuwland kindcentrum Kornak. Dat doet hij samen met Carla Smits, bestuursvoorzitter van stichting Tabijn, en Nel de Vries, directeur van het kindcentrum.

Nel de Vries: “Op kindcentrum Kornak staat een brede ontwikkeling van kinderen van 2 tot 12 jaar centraal. Een effectieve kindcentrumdag zorgt voor het opdoen van voldoende kennis en is in balans door het bieden van uitdaging, inspanning en ontspanning. De vroege en voorschoolse educatie (VVE) stimuleert hun ontwikkeling tot stoere kleuters. Van 07.15 tot 18.00 uur zorgen we voor een inspirerende peuterdag. Spelenderwijs maken ze kennis met het onderwijs door activiteiten samen te doen met oudere kinderen. Zo verlagen we de drempel en stromen ze gemakkelijk door naar één van de kleutergroepen.”

Het onderwijs op Kornak wordt zoveel mogelijk toegesneden op de leerling. “Met een uitdagend en breed aanbod krijgen kinderen alle ruimte om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leren is meer dan taal en rekenen. Ook op het gebied van kunst, cultuur, techniek en muziek kunnen kinderen zich op Kornak ontwikkelen door bijvoorbeeld een muziekinstrument te leren spelen of te sporten bij de sportBSO.”

Niet alle kinderen leren en groeien op dezelfde manier. “Daarom werken er verschillende zorgprofessionals op ons kindcentrum op het gebied van fysiotherapie, dyslexiebegeleiding, lotgenotencontact en gezinsbegeleiding. Zij kunnen kinderen op Kornak laagdrempelig en efficiënt begeleiden. Zo geeft Kornak onderwijs, opvang en ondersteuning vorm onder één dak en biedt daarmee een meerwaarde voor kinderen en ouders.”