De Soos Uitgeest viert 60-jarig jubileum

UITGEEST - Vrijdag 8 oktober wordt op feestelijke wijze stilgestaan bij het feit, dat Stichting De Soos Uitgeest in 1981 is opgericht door een aantal notabele senioren uit Uitgeest, onder leiding van de toenmalige burgemeester Aalders.

Het huidige bestuur wil deze belangrijke gebeurtenis met alle deelnemers vieren. Zij zijn met partner/begeleider uitgenodigd voor een gezellige feestmiddag, georganiseerd in Hotel Van der Valk te Akersloot.

Stichting De Soos Uitgeest organiseert in Dorpshuis de Zwaan diverse activiteiten. Een van de activiteiten is biljarten. De Zwaan beschikt over een royale biljartzaal, waar vier biljarts dagelijks bespeeld worden.
Onder leiding van Dick Zonneveld en Lex Snak (competitie) is er een strak schema opgesteld. Er zijn wedstrijddagen, maar er is ook gelegenheid om vrij te biljarten. Op maandag- en woensdagochtend is er gelegenheid voor de dames om te biljarten.

Verder klaverjassen. Dagelijks worden er een aantal tafels bezet door klaverjassers. Op dinsdagmiddag wordt er wekelijks een klaverjaswedstrijd (in competitieverband) georganiseerd in de grote zaal van Dorpshuis de Zwaan. 

Bridgen is een andere 'tak van sport'. Voor nieuwkomers en ervaren spelers. De ervaren bridgers komen in groten getale op maandag- en dinsdagmiddag bijeen om aan de competitie deel te nemen. Maandag in 3 lijnen en dinsdag in 2 lijnen. Op maandagmiddag onder leiding van Ineke Los en op dinsdagmiddag onder leiding van Joop de Beer.

 

Op donderdagmiddag wordt er geschaakt onder leiding van Percy Hagreen.

Bij elkaar zijn er nu ongeveer 230 deelnemers, die vijf dagen in de week deelnemen aan de geboden activiteiten. De minimumleeftijd voor Soosdeelnemers is 55 jaar. Alle faciliteiten worden door Stichting Uitgeester Senioren (SUS) aan de bezoekers van Dorpshuis de Zwaan ter beschikking gesteld. Heel veel vrijwilligers werken hier aan mee. Alle reden voor het Soosbestuur om ook de koffiedames en beheerders voor het feest uit te nodigen.


Zestig jaar geleden werd er op eenvoudige wijze in een benauwde, rokerige zaal, begonnen.
Tegenwoordig spelen de deelnemers van Stichting De Soos Uitgeest in een prachtige accommodatie: Dorpshuis de Zwaan.

In de komende maanden worden er in het kader van het 60-jarig bestaan van Stichting De Soos Uitgeest diverse jubileumtoernooien (biljarten, klaverjassen, bridgen, schaken), met een feestelijk karakter, georganiseerd.