Carla de Waal. "Het is belangrijk, dat dit toch mogelijk blijft in ons dorp."
Carla de Waal. "Het is belangrijk, dat dit toch mogelijk blijft in ons dorp." ((Foto: aangeleverd))

‘Fijn! Samen eten’ valt in de smaak

Algemeen

UITGEEST - Vanaf begin oktober organiseert Meet & Eat Uitgeest elke maandag en woensdag onder het thema ‘Fijn! Samen eten’ een avondmaaltijd in parochiehuis De Klop aan Langebuurt 37.

De hoofdmaaltijd wordt verzorgd door een goede cateraar en voor het toetje zorgen de vrijwilligers zelf. In principe is iedereen, uiteraard na aanmelding, welkom. Dit nieuwe project staat los van het eten voor alleenstaanden op de vrijdagen, dat al jaren door de vrijwilligers van Meet & Eat verzorgd wordt. Dit blijft gewoon doorgaan.

Nieuw eetproject

Initiatiefnemer van ‘Fijn! Samen eten’ is Carla de Waal. “Mijn vader woont alleen. Ik weet dat hij het gezellig vindt om met anderen aan tafel te zitten, dus eet hij een paar keer per week bij ons. Het is ook fijn om met leeftijdgenoten te eten, daarom at mijn vader voor de lockdown twee keer per week in Geesterheem. Maar inmiddels zijn ze daarmee gestopt voor de gasten die daar niet wonen.

Concept

Een aantal van de gasten heb ik gesproken, sommigen aten er elke dag. Ik dacht: het is belangrijk, dat dit toch mogelijk blijft in ons dorp. Daarom heb ik contact gezocht met de gemeente en samen met Yvonne Groen (gebiedsregisseur) hebben we de mensen van Meet & Eat benaderd. Zij reageerden direct enthousiast.”

Carla heeft geholpen bij het verder uitwerken van het concept. Er wordt gestart met twee keer een groep van 20 personen.

Aanmelden

Mensen kunnen zich aanmelden voor één of twee maaltijden per week, er wordt gegeten van 17.30 tot 18.30 uur en de kosten zijn tien euro per maaltijd.

Aanmeldingen: Yvonne Hoogeland, tel. 06-11186727 of mail naar

meeteneatuitgeest@gmail.com