Even niet vergeten...
Even niet vergeten... (Foto: aangeleverd)

Dementie, even niet vergeten...

Algemeen

UITGEEST - Dementie, het ziektebeeld waarbij het brein gaat haperen, is het gevolg van schade in de hersenen.

Deze schade wordt veroorzaakt door hersenziekten, die van elkaar verschillen in ziekteverschijnselen en ziektebeloop. De meeste mensen kennen wel de Ziekte van Alzheimer, maar er zijn ook andere oorzaken, zoals de vasculaire dementie en de Lewy Body dementie. 

Gespreksleider Silvia Adrichem gaat dinsdag 5 oktober in De Zwaan - Middelweg 5 - in gesprek met Marjon Peters, sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij het DOC-team van Parnassia. Zij zullen onder meer ingaan op de vraag wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de verschillende vormen van dementie en of het belangrijk is om te weten welke vorm iemand heeft en hoe dat wordt vastgesteld. Tijdens de avond is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en deel te nemen aan het gesprek.

Uit eigen ervaring

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals. De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig. De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken.

Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door de vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook op andere gebieden, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen. De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma start 19.30 uur.