De Q4 e-tron-serie komt met motorvermogens van 170 tot 299 pk.
De Q4 e-tron-serie komt met motorvermogens van 170 tot 299 pk. (Foto: Audi)

Launch editions worden vervangen

Launch editions worden vervangen

De Launch editions van de Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron worden vervangen. Audi heeft de nieuwe Edition-uitvoering van deze elektrische modellen gepresenteerd. De Q4 e-tron-modellen zijn er vanaf nu als Edition, Advanced edition en S edition. 

Audi noemt onder andere de elektrische prestaties, het comfort, de veelzijdigheid, de ruimte en de typische e-tron-uitstraling als succesfactoren van de Q4 e-tron-modellen. Deze succesfactoren zijn ook terug te vinden in de nieuwe Edition-uitvoeringen. Standaard zijn deze voorzien van onder andere led-koplampen en -achterlichten, een elektrisch bediende achterklep, automatische airconditioning, cruise control met snelheidsbegrenzer en digitale radio-ontvangst (DAB+).

Motorvermogen

De Q4 e-tron-serie komt met motorvermogens van 170 tot 299 pk, accupakketten van 52 en 77 kWh en achterwielaandrijving of quattro vierwielaandrijving. Er is dus een ideale Q4 e-tron voor iedereen én voor elke inzet. De Audi Q4 e-tron-serie is door snelladen in ongeveer 38 minuten op te laden van 5 tot 80 procent, zowel het accupakket van 52 als 77 kWh. De Launch editions van de Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron zijn nog wel leverbaar, maar alleen uit voorraad. De nieuwe Editions zijn wel te bestellen. Vanwege de nieuwe indeling van het gamma zijn de vanafprijzen van de Audi Q4 35 e-tron en de Q4 Sportback 35 e-tron respectievelijk 48.155,- en 50.205,- euro.