Rennen door de Oudorperpolder.
Rennen door de Oudorperpolder. (Foto: aangeleverd)

Pinksterun verhuist naar oktober

Pinksterun verhuist naar oktober

REGIO/ALKMAAR - De Raadhuis Pinksterun is verhuisd naar zaterdagmiddag 30 oktober. Alkmaar Sport moest het hardloopevenement door de Oudorperpolder- dat traditioneel tijdens Pinksteren plaatsvindt - door corona 2020 én 2021 afblazen. Hardlopers kunnen deze zaterdag weer kiezen voor een afstand van vijf of tien kilometer. 

Om 13.00 uur starten de lopers van de vijf kilometer en om 13.10 uur volgen de lopers die tien kilometer gaan rennen. De start en finish vinden plaats bij sportcomplex Vaart (Hoornseweg 28). Aanmelden is nu mogelijk. De Pinksterun is een run dwars door de Oudorperpolder. Alkmaar Sport organiseert de run in samenwerking met creative agency Raadhuis uit Oudorp sinds 2018. “Vorig jaar hebben we in oktober nog wel een Vampierun voor kinderen georganiseerd”, zegt Marlou Zuurbier, coördinator van de Pinksterun bij Alkmaar Sport. “Die organiseren we dit jaar weer, maar het lijkt er ook op dat we binnen de geldende maatregelen een passend evenement voor de lange afstandslopers kunnen neerzetten. Niet met het feestje wat we gewend zijn, maar puur voor de lopers om een sportieve prestatie neer te zetten. We zijn nog in overleg met de gemeente over de vergunning. Om een goed georganiseerd geheel neer te zetten moeten we echter nu starten met de voorbereidingen. We zetten ons daar dan ook vol voor in en openen ook de inschrijvingen. Mocht er een kink in de kabel komen dan blijven de startbewijzen geldig voor het voorjaar van 2022 want dan staat in het Pinksterweekend zeker ook weer de Pinksterun op het programma.”

Vampierun

Omdat zaterdag 30 oktober in het weekend van Halloween valt, is er weer een Vampierun voor kinderen bij sportcomplex Vaart. Om 17.00 uur starten de kinderen van 1-6 jaar, om 18.00 uur die van 7-9 jaar en om 19.00 uur verschijnen de kids van 10-12 jaar aan de start. Zij betalen een eigen bijdrage van 2 euro. Aanmelden kan via www.vampierun.nl

 

Wie zich aan wil melden voor de oktober editie van de Pinksterun kan dat doen via www.pinksterun.nl Deelnemers worden vervolgens per mail op de hoogte gehouden van de laatste corona-maatregelen die rondom de loop worden getroffen.