Alex en Willem aan de slag in de werkplaats.
Alex en Willem aan de slag in de werkplaats. (Foto: Evert Ruis)

’t Meubeltje geeft meubels tweede leven

’t Meubeltje geeft meubels tweede leven

REGIO – Bij ’t Meubeltje kan men terecht voor restauratie, (deel)stoffering en leerbewerking van oude meubelen. De meubelen worden, indien gewenst, geheel in authentieke staat terug gebracht. ’t. Meubeltje werkt door heel Nederland. Willem verzorgt vrijblijvende offertes, geeft 55+'ers korting en heeft als extra service gratis halen en brengen.

 "Ik bekijk het meubel bij de mensen thuis en geef vrijblijvend advies. Ik vind het ook belangrijk om te kijken naar de portemonnee van de klant. Ik leg daarom ter plaatse de verschillende manieren van repareren uit. Mijn streven is om het werk binnen twee weken klaar te hebben en af te leveren”, vertelt hij.

(Deel)stoffering

Waarom zou je die prachtige stoel van je opa weg doen alleen omdat de armleuningen versleten zijn? “Dat is niet nodig. Zonde. En wij krijgen de stoel weer als nieuw door een gedeelte of de gehele stoel opnieuw te stofferen. We hebben diverse stalen met stof en leer, zodat men kan uitkiezen wat het beste past bij de oude stoel of bank. Uiteraard denken wij hierin goed mee en geven we advies”, aldus Willem.

Opvulling

Ingezakte banken hoeven ook zeker niet bij het oud vuil. “Integendeel. We krijgen ook banken weer als nieuw door ze goed op te vullen. De bankzitting is soms aan een kant meer ingezakt omdat daar vaker wordt gezeten. We kijken waar het meubel welke opvulling nodig heeft en de bank is weer als nieuw en zit weer als vanouds”, aldus Willem. 

Duurzaam

"Meubels een tweede leven geven is natuurlijk heel duurzaam. Ook zie je dat onze klanten vaak kwalitatief goede producten brengen. Deze meubels gaan een leven lang mee. En ja, dan zie je dat na enkele tientallen jaren de bekleding niet meer goed is of de vering van een stoel moet worden vervangen, maar na restauratie is het weer als nieuw en kun je jaren voort!"

Nieuwe website 

't Meubeltje heeft sinds kort een nieuwe website. “Hier kan men uitgebreid zien en lezen wat wij allemaal doen zoals het restaureren van antieke klokken, meubelen, het reinigen van tapijt en gordijnen en het verwijderen van houtworm en boktor.”

Meer info 

Meer info? ‘t Meubeltje, Julianaweg 139 G in Volendam. www.tmeubeltje.nl of bel naar 06 - 307 372 07 ( maandag tot en met zaterdag tot 19.00 uur).

Alex en Willem aan de slag in de werkplaats.