Steeds meer senioren gebruiken een elektrische fiets. Een cursus fietsvaardigheden is voor veel ouderen geen overbodige luxe.
Steeds meer senioren gebruiken een elektrische fiets. Een cursus fietsvaardigheden is voor veel ouderen geen overbodige luxe. (Foto: aangeleverd)

Activiteiten bij Stichting Uitgeester Senioren

Activiteiten bij Stichting Uitgeester Senioren

UITGEEST - Binnenkort is het op diverse locaties verplicht je QR code te laten zien. Maar hoe werkt dat nu precies? Eerst een app downloaden op je telefoon en dan inloggen met je DIGID.

En hoe zit het dan met een papieren QR code, het vaccinatiebewijs en het gele inentingsboekje? Voor vragen en uitleg kunnen senioren deelnemen aan de workshop coronacheck app, woensdag 29 september en donderdag 7 oktober van 9.00 tot 10.30 uur of van 10.30 tot 12.00 uur. Kosten slechts € 4,- inclusief koffie/thee. Meenemen: mobiele telefoon, DIGID code en vaccinatie bewijs, ID bewijs, eventueel gele inentingsboekje (inlognaam en wachtwoord).

Feestdag senioren

De viering van de ‘Dag van de Ouderen’ is donderdag 30 september. Voor senioren is er een nationale feestdag in het leven geroepen om hen in het zonnetje te zetten. Officieel is dit de eerste vrijdag van oktober, alleen de S.U.S. viert dit een dag eerder. Dit jaar wordt de dag gevierd met lekkere koek bij de koffie/thee, zolang de voorraad strekt. Locatie: Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5.

Een fietsbijeenkomst voor E-bikers staat in de agenda op donderdag 30 september. Met tips en oefeningen door een professionele fietscoach: Algemene fietsvaardigheden, remtechniek en veilig gebruik maken van de remmen, schakeltechniek: op de juiste manier en momenten schakelen, door de bochten fietsen, veilig op- en afstappen en richting aangeven. Ook is er aandacht voor: accessoires: helm en spiegel, fietsverlichting, fietsbel en gebruik spiegel en verkeersregels. Verzamelen om 09.45 uur bij dorpshuis de Zwaan. Donderdag 30 september van 10.00 tot 11.30 uur. Deelname is gratis. Doortrappen is een gezamenlijk project van de Stichting Uitgeester Senioren, het sociaal team Uitgeest en de buurtsportcoach en wordt mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Noord-Holland.