Workshop 'Beter en leuker besturen'.
Workshop 'Beter en leuker besturen'. (Foto: aangeleverd)

Workshop 'Beter en leuker besturen'

Workshop 'Beter en leuker besturen'

UITGEEST/HEILOO - "In de workshop 'Beter en leuker besturen' gaan we onderzoeken hoe we als bestuur ons werk beter kunnen doen", zegt Annelies Hopman, vrijwillige adviseur bij de SESAM academie.

Zij vervolgt: "Hierdoor wordt het meestal ook leuker om bestuurder van een vereniging of stichting te zijn. We bespreken de verantwoordelijkheden van een bestuur, de taakverdeling en de vraag of een strikte scheiding tussen bestuur en uitvoering gewenst is. Tenslotte gaan we in op de vraag of de stichting of vereniging klaar is voor de toekomst. Daarbij behandelen we onderwerpen als: Is de stichting of vereniging toekomstbestendig? Welke uitdagingen komen op ons af? Welke veranderingen zijn nodig om over vijf jaar nog goed te kunnen functioneren? Wat kunnen we nu al doen om te zorgen dat het bestuur en de vereniging of stichting kan mee-ontwikkelen met de steeds veranderende maatschappij?"


De workshop is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk en kan via www.vrijwilligersacademiebuch.nl Neem voor vragen contact op met Sigrid Wijsman, Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo en Uitgeest; tel.06-48500912.

 

Tijdstip en locatie: dinsdag 5 oktober van 19.30 tot 21.30 uur, Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, Uitgeest.