Een aantal leden van de Fotokring Heemskerk bij elkaar.
Een aantal leden van de Fotokring Heemskerk bij elkaar. (Foto: aangeleverd)

Fotokring Heemskerk is weer begonnen

Fotokring Heemskerk is weer begonnen

REGIO - Fotokring Heemskerk (FKH) verenigt enthousiaste vrijetijdsfotografen uit Heemskerk en omstreken - Uitgeest, Castricum, Beverwijk - die in clubverband hun plezier in fotografie willen delen en van elkaar willen leren. Fotokring Heemskerk is er voor iedereen, van beginnende tot gevorderde vrijetijdsfotograaf. Binnen de vereniging wordt voor de clubleden een breed scala aan activiteiten georganiseerd.

Sinds 2 september is iedereen op donderdagavonden bij het verenigingsgebouw ‘De Strengh’ (Van der Ploegstraat 87 in Heemskerk) weer welkom. "Wel nog met de 1,5 meter afstand natuurlijk, maar gelukkig mag het eindelijk weer", aldus Hans Beijer.

Programma

Voor dit seizoen staan de volgende onderwerpen op het programma:

Boeiende foto wedstrijden (print en digitaal);

Interessante foto besprekingen (beschrijven, analyseren, interpreteren, waarderen);

Workshops over diverse onderwerpen voor technische en creatieve ontwikkeling;

Het ‘open podium’ waarbij leden hun mooiste foto’s digitaal tonen en erover vertellen;

Speciale thema avonden waarin presentaties worden verzorgd door vakfotografen.

Los van de clubavonden worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de ‘foto praktijkdagen’ waarbij overdag of ’s avonds door de leden gezamenlijk op een aangewezen locatie wordt gefotografeerd.

Bekijk de werken

Voorbeelden van mooi fotowerk van de leden zijn te vinden op de website www.fotokringheemskerk.nl, maar ook op regelmatig georganiseerde exposities in de regio.

Lid worden van FKH

Bent u een hobbyfotograaf en staat de opzet van Fotokring Heemskerk aan? Overweeg dan een lidmaatschap. De contributie bedraagt € 108,- per jaar en nieuwe leden krijgen de eerste zes maanden 50% korting (€ 4,50 per maand).

Kennismaken

Eerst eens komen kijken op een donderdagavond om kennis te maken om pas daarna te besluiten. Belangstellenden kunnen het contactformulier op de website fotokringheemskerk.nl invullen. Daarna wordt zo snel mogelijk contact opgenomen voor een uitnodiging. De leden van de Fotokring zien geïnteresseerden graag een keer in ‘De Strengh'.